Forum groot

Gezellig potjes schaken in de stad, waar en wanneer het jou uitkomt. Ontmoet andere schaakliefhebbers, sluit vriendschappen en wie weet word jij de allereerste CityMaster van Groningen? Het kan allemaal tijdens het CHESS CityMasters schaaktoernooi van 2 Mei tot en met 26 Mei 2022 (dit was oorspronkelijk november-december 2021, maar is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen).

Hoe doe je mee aan het toernooi?
Iedereen kan meedoen, van beginner tot expert. Aanmelden gaat heel simpel via de ChessFellow app. We delen alle schakers na inschrijving in met drie andere schakers van hetzelfde niveau voor de eerste ronde. Daarna spreken de deelnemers zelf af via de app wanneer, hoe laat en waar ze spelen. Schaken tussen de cafébezoekers? In de stilte van de bibliotheek? Of bij een schaker thuis in combinatie met een lekkere lunch? Op tal van locaties in de stad zijn onze deelnemers van harte welkom, en staan de schaakborden al te wachten.

Wie meedoet speelt elke week  in een poule van vier deelnemers twee partijtjes van 15 minuten tegen elke speler. In totaal dus zes partijtjes. Na de eerste speelronde volgt een nieuwe indeling. Er zijn drie speelrondes, elke week eentje.

Schaken binnen


Gezellige finaledag in het Forum  
De beste spelers van iedere categorie spelen de finale in het Forum. We reiken de vele prijzen uit en maken de eerste ‘CityMaster’ van Groningen bekend. Die wint 1.000 euro. Ook bij de vrouwen en senioren zijn geldprijzen te verdienen! Schaaktalent Machteld van Foreest uit Groningen en lid van de beroemde schaakfamilie, geeft tijdens de finaledag een simultaan. In het atrium van het Forum staat een groot kunstzinnig schaakbord waar het publiek op kan spelen. Na de feestelijke prijsuitreiking sluiten we het schaaktoernooi af voor alle deelnemers en aanhang met een geweldige Chess&Jazz afterparty. Met een drankje en live jazzmuziek van Evert & the Check Mates kan iedereen nagenieten van deze eerste editie van de Chess CityMasters Groningen.

Forum binnen


Rating-eisen
Iedereen kan meedoen en een prijs winnen! Heb je geen officiële schaakrating? Geen probleem. Dan delen we je in met schakers op jouw niveau op basis van een geschatte rating. Groep A rating 2000 en hoger, Groep B rating 1600-1999, Groep C tot 1600.


Prijzengeld
Het totale prijzengeld is €3.600. De winnaars per vierkamp in groep A, B en C ontvangen een geldprijs. Met uitzondering van CityMasters groep A. Hier geldt: winnaar €1.000, 2e, 3e en 4e plaats respectievelijk €300, €200, €100.

CityMasters
Groep A €1500
Groep B € 500
Groep C € 300

Runners Up
Groep A €250
Groep B €150
Groep C € 50

ChessQueens (dames)
Groep A €250
Groep B €150
Groep C € 50

Senioren (50+)
Groep A €250
Groep B €150
Groep C € 50


Informatie
De NOSBO is niet betrokken bij de organisatie, maar moedigt dit initiatief graag aan. Meer informatie vind je op de website CityMasters Groningen. Je kunt ook contact opnemen met mede-organisator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (speler bij Groninger Combinatie en Staunton).