PERSBERICHT

Stichting schaakstad Groningen heeft sinds 2007 in opvolging van SO-ON de traditie van het schaken in de kerstperiode in Groningen, die in 1963 begon voortgezet.

Onder de naam “Schaakfestival Groningen” is het evenement uitgegroeid tot het tweede schaaktoernooi van Nederland, met het accent op talent en met het nieuw leven inblazen van het fenomeen “tweekamp”.

Stichting schaakstad Groningen blijft actief de plaatselijke talenten(ontwikkeling) volgen en wil zich tevens richten op het verbinden van schaken met kunst en cultuur. Ook zal zij bij incidentele en bijzondere schaakevenementen in Groningen betrokken zijn en initiatieven nemen.

Maar het “Schaakfestival Groningen” wordt vol vertrouwen overgedragen aan een nieuwe stichting, “Stichting schaakfestival Groningen”. Een wisseling van de wacht sluit een periode af maar biedt vooral ook nieuwe mogelijkheden.

Naast het geven van kansen aan jong talent ( per slot van rekening is Groningen de “city of talent”) wil de nieuwe stichting zich niet alleen richten op deelname van meer ( internationale) studenten en net-afgestudeerden, maar zal ook studenten meer bij de organisatie van het evenement betrekken.

De komende editie, welke plaats vindt van 21 t/m 30 december zal een overgangseditie zijn, waaraan wel traditioneel de Nederlandse jeugdselectie gaat deelnemen in een reeds aantrekkelijk internationaal deelnemersveld.

Ook zal een University of Chess Challenge worden georganiseerd voor Lucas van Foreest uit Groningen, de talentvolle jongere broer van Jorden, die recent de jongste grootmeester van Nederland werd.

Naast de bekende toernooivormen zal er voor de kerstdagen gelegenheid zijn om vierkampen te spelen en een aantrekkelijk nevenprogramma zal voor iedere schaakliefhebber reden moeten zijn om het schaakfestival Groningen 2015 te bezoeken. Meer informatie over het schaakfestival kunt u vinden op www.chessfestivalgroningen.nl

Namens Stichting Schaakstad Groningen: Piet Mulder en Jan Colly

Namens Stichting Schaakfestival Groningen: Jan van Os

Voor informatie over dit persbericht:

Jan Colly 0654251546
Jan van Os 0640818120