Bericht van Martijn Hardeman:

Deze week is de nieuwe online schaakcompetitie voor de jeugd van start gegaan. In deze tijden van gedwongen thuiszitten blijkt hier grote belangstelling voor te bestaan. Maar liefst 57 deelnemers spelen de komende twee maanden elke week een online partij op Lichess. Een verdubbeling ten opzichte van de editie van vorig jaar. Voor het grootste deel komen de jeugdspelers uit het Noorden, variërend van schoolschakers tot NK-gangers. Daarnaast  doet er ook een aantal schaakouders en trainers mee. Een extra uitdaging om die te verslaan!

Lichess

De spelers zijn op speelsterkte verdeeld over drie groepen die elk acht ronden Zwitsers spelen. Voor de nummers één, twee en drie van iedere groep is er een mooie beker te winnen, mede ter beschikking gesteld door de Paardensprong. Als bedenktijd hanteren we het NJC-speeltempo (45m + 15s). Een stuk langer dan de meeste kinderen gewend zijn. Een leerzame oefening om wat langer en dieper na te denken over stellingen. Alle partijen worden automatisch opgeslagen, een mooie bron om later met trainer of computer te analyseren.

Mocht je alsnog mee willen doen: gedurende de eerste twee ronden is het nog mogelijk voor nieuwe deelnemers om in te stromen. Iedereen die het leuk vindt om de uitslagen te volgen, kan terecht op: http://www.onlineschaakcompetitie.nl/
Aanmelden kan nog tot ronde 3 via Martijn Hardeman: martijn.hardeman@gmail.com of
06-179 179 81