De tweede en derde ronde van de NJC zijn  op 18 januari in Winschoten gespeeld. In het met veel Nosbo-historie bedeelde gebouw van Van der Linde werden de twee rondes afgewerkt. De thuisploeg maakte er een feest voor de deelnemers van met gratis ranja en een gratis gevulde koek. Het inspireerde de spelers tot grootse daden.

In de tweede ronde stond de topper tussen MSV en Leek op het programma. Leek kwam door de familie Albadeen op een 2-0 voorsprong, maar vervolgens ging het bij de familie Hofstra niet goed. De familie Molanus versloeg de familie Hofstra met 2-0. Vooral bij Tijmen leek er meer in te zitten. Eindstand 2-2.

In de derde ronde stonden twee topontmoetingen op het programma. Leek moest tegen Haren 1 en Ten Boer tegen MSV. Leek werd enigszins opgerold door Haren. Op de borden 3 en 4 waren er goede overwinningen en toen Joris op schitterende manier zijn tegenstander matzette dreigde een deceptie. Johny Albadeen wist echter stand te houden en zo werd het 3,5-0,5.

In de wedstrijd tussen MSV en Ten Boer nam Meppel snel een 2-0 voorsprong. de eerste twee borden van Ten Boer leken nog voor een 2-2 te kunnen zorgen. Gerbrich versloeg Florian in een gedegen partij en Wyona leek Wessel in de beste partij van de avond (ok, misschien was de partij van Joris nog iets beter) van het bord te kegelen. Wessel kromde echter zijn rug en toe Wyona een paar winsten miste, kwam hij alsnog langszij en won zelfs. Met 3-1 neemt MSV hierdoor de leiding in het klassement.

In de staart boekte thuisclub Van der Linde een 3-1 overwinning op Hoogeveen dat met 2 spelers naar Winschoten kwam. Paardensprong 1 won een belangrijke wedstrijd tegen Van der Linde 1 en kan bij een overwinning op Paardensprong 2 nog een gooi doen naar de kruisfinales. Matadoren speelde een goede partij tegen Ten Boer, maar verloor. In de derde volgde het herstel met een 3-1 overwinning op Paardensprong 2. Haren 2 versloeg Staunton in ronde 3, terwijl Staunton juist in ronde 2 dik won van Paardensprong 2. Allebeide wedstrijden eindigden in 4-0.

Het klassement is enigszins vertekend, want de wedstrijd Paardensprong 1 tegen Paardensprong 2 moet nog gespeeld worden. Verder heeft Haren 2 in de laatste ronden een vrije ronde en krijgt er 2 matchpunten en 3 bordpunten bij. Zij lijken dus zeker van de bovenste kruisfinales. MSV, Haren 1, Ten Boer, Matadoren 1, Leek en Paardensprong 1 lijken om de andere 3 plaatsen te moeten schaken.

Stand na ronde 3 en zonder de wedstrijd Paardensprong 2- Paardensprong 1
1. MSV 5-8,5
2. SC Haren 2 4-9 (+2 matchpunten en 3 bordpunten)    
3. SC Haren 1 4-8,5
4. SC Ten Boer 4-7
5. Matadoren 3-6
6. SC Leek 3-5
7. SC de Paardensprong 1 2-4,5 (+ 1 wedstrijd)
8. Van der Linde en SG Staunton 2-4
10. Hoogeveen 1-3,5
11.  SC Paardensprong 2 0-1 (+ 1 wedstrijd)