Schaaktrainer van Sc de Paardensprong, Bram Baptist, werkte 5 jaar aan De Koningszoon, een volgens eigen zeggen ontzettend spannende roman voor jongeren. Jongeren houden van karakters waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarom schreef hij De Koningszoon, een jeugdboek over twee opgroeiende jongeren in de Middeleeuwen. Via onderstaande link kun je het boek met een leuke korting aanschaffen!

header

De hoofdpersoon is de zestienjarige Tom. Als zijn dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het land en de bevolking. Tom wordt gevangen gezet, maar ontsnapt omdat hij hulp krijgt van de meest onwaarschijnlijke partner, prinses Carmen, de dochter van Safir. Ze worden verliefd, maar mag je wel verliefd worden op je vijand? Samen ontdekken ze dat ver buiten het Koninkrijk een machtig wapen is verstopt, het gouden schaakstuk. Wie het complete schaakspel in zijn bezit heeft, is onsterfelijk. Safir heeft alle stukken, behalve de gouden koning. Wie vindt als eerste het ontbrekende schaakstuk? Het wordt een race tegen de klok.

De Koningszoon is niet alleen een ontzettend spannend boek, maar behandelt ook thema’s als liefde, onzekerheid en de relatie tussen pubers en ouders.

Omdat Bram Baptist ruim elf jaar voor de klas staat en ruim vijftien jaar schaakles geeft, weet hij veel over de leefwereld van jongeren. Personages en dialogen zijn soms direct afkomstig uit de klas en in een historische omgeving geplaatst. Maar daarmee wist hij nog niet of jongeren zijn boek zouden gaan lezen. Daarom heeft hij De Koningszoon, voordat het naar de drukker ging, laten beoordelen door jongeren. En ze vonden het een prachtig boek… Gelukkig maar.

 
De Koningszoon is o.a. verkrijgbaar bij Bruna, Bol.com en Schrijverspunt.nl


Klik hier om het boek met korting te bestellen. Je kunt het boek op vrijdag 17 of 24 november (tussen 16.00 en 17.45 uur) afhalen bij De Paardensprong (Buurtcentrum Hunzeborgh, Beijumerweg 10-A, Groningen). Dat laat ik jullie uiteraard even weten. Op afspraak is het boek ook elders op te halen.
 
DSC 3184 Desktop Resolutie