Noordelijke jeugdschakers verenigen zich in Borne

Van 6 tot en met 14 augustus vinden in Borne de Open Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen plaats. Vanuit het noorden is er weer een flinke delegatie naar Twente afgereisd om hieraan mee te doen.

onjk2016

Onderschrift: de deelnemende schakers, van links naar rechts, van voor naar achter:
Gerbrich Kroon (B), Abedin Heij (C), Jonas Hilwerda (C), Femke Koning (B), Tetske Hofstra (C), Remmelt Hofstra (B), Dylan Torensma (E), Tobias van Essen (D), Jesper Post (B), Florian Molanus (E), Jarno Bruins (C), Wessel Adema (E), Sieger de Goede (gast),  Eva Molanus (E), Ilja de Goede (C), Robin Bruins (A), Marthijn Kooistra (E),  Christian Torensma (D), Rowin Berghuis (D), Lennart Molanus (C), Lindert Kroon (C), Marrit Adema (C). Op de foto ontbreken Daan Noordenbos (C), Tijmen Hofstra (A), Lisanne (A), Feline (B) en Marlinde (C) Waardenburg.

Afhankelijk van de leeftijd spelen de deelnemers een aantal wedstrijden op een dag. Bijna iedere dag start de eerste wedstrijd om negen uur. Niet zelden is het een noordelijke schaker die als laatste rond half zeven de sporthal verlaat.

Het is leuk om te zien dat de noordelijke schakers steeds meer betrokken bij elkaar zijn. Ze zoeken elkaar op na de partijen om hun leermomenten en successen te delen en om nog even lekker tegen elkaar te snelschaken. Ook wordt er gevoetbald, gegamed en op andere manieren ontspannen. Het is leuk te zien dat er vriendschappen ontstaan. Zo delen Femke Koning (Mid-Fryslân) en Gerbrich Kroon (Ten Boer) zelfs een tent op de camping in Delden en sloegen ze zich samen door de koudste augustusnacht sinds de weermetingen!

www.onjk.nl
roelofs schaakblog
Reacties  

#1 Jan van Os 13-08-2016 21:05
Jonas Hilwerda Open Nederlands Kampioen C-jeugd