Het jeugdboek ‘De Gouden Koning’ van Bram Baptist (1982) is vanaf vandaag te koop. Het spannende avonturenboek is uitgegeven door Keytree en is een vervolg op ‘De Zilveren Dame’.

Bram is zo'n 18 jaar schaaktrainer bij Sc De Paardensprong en heeft zich laten inspireren door de magie van het schaakspel.


Persfoto Gouden Koning


Het verhaal

De Zilveren Dame is in handen gevallen van de verschrikkelijke keizer Safir. Als hij de Gouden Koning ook vindt, zal hij voor altijd over het Koninkrijk regeren. Tom en Carmen weten uit de klauwen van Safir te ontsnappen en gaan ook op zoek naar de Gouden Koning.

Ondertussen zijn de vrijbuiters in actie gekomen. Vanuit het Donkere Woud verzetten ze zich tegen de keizer. Via Oude Haven proberen Tom en Carmen over te steken naar het eiland Pendragon. Volgens het Geheime Boek zou de Gouden Koning daar worden bewaakt door twee gevaarlijke draken. Maar de Gouden Koning blijkt onvindbaar. Klopt de legende wel? Er volgt een allerlaatste beslissende veldslag tussen de vrijbuiters en het leger van Safir.

Het is boek is verkrijgbaar bij je favoriete (online) boekhandel.


De Gouden Koning