Schoolschaakkampioenschap Westerkwartier 2019

Categorie
Schoolschaak
Datum
zaterdag 2 February 2019 13:00 - 17:00
Locatie
Balkhoeve - Waezenburglaan 57, Leek 
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aan de schooldirectie en de leerlingen van de basisscholen in het Westerkwartier,

De Schaakclub Leek en omgeving organiseert in 2019 het kampioenschap schoolschaken voor de basisscholen in de gemeente Westerkwartier.

Het kampioenschap voor de basisscholen van de gemeente Westerkwartier wordt gehouden op zaterdag 2 februari 2019 in de Balkhoeve aan de Waezenburglaan 57 te Leek (naast de Lindenborg).
Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur; verwachte eindtijd ca. 17.00 uur.

De hoogst geëindigde teams kunnen zich via deze voorronde plaatsen voor deelname aan het Groninger schoolschaakkampioenschap 2019.
De winnende school krijgt de nieuwe Westerkwartier-wisselbeker een jaar in het bezit en alle spelers van de bovenste drie teams ontvangen een medaille. Voor iedere deelnemer is er een schaakpresentje. De deelname aan het toernooi is gratis.

Ieder schaakteam bestaat uit vier deelnemers (een reserve per team is toegestaan).
Van iedere basisschool kan in elk geval één vertegenwoordigend team meedoen.
In totaal kunnen er 18 teams meedoen, en (bij minder dan 18 scholen) maximaal twee teams per school. Een tweede team van de school komt (volgorde aanmelding) op de reservelijst en kan meedoen als het maximale aantal teams nog niet is bereikt.

Er wordt gespeeld met schaakklokken, met een bedenktijd tussen de 10 en 15 minuten per persoon per partij. Alle deelnemende scholen ontvangen een week voor het toernooi een wedstrijdschema, met daarin de te spelen wedstrijden en de tijden.

Graag ontvangen wij zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 15 januari 2019, bericht als uw school aan het schoolschaakkampioenschap 2019 van het Westerkwartier zal deelnemen. De samenstelling van het schoolteam (met eventueel de wens voor een tweede team), met de namen van de deelnemers, ontvangen wij later graag vooraf via de mail. Wij gaan er van uit dat ieder team door een volwassene wordt begeleid.

U kunt teams aanmelden door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij hopen dat er veel jeugdschakers meedoen aan dit Schoolschaakkampioenschap.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de schaakclub Leek. 

Klik hier voor indeling en overige zaken van dit toernooi.
 
 

Alle datums

  • zaterdag 2 February 2019 13:00 - 17:00